Cseh–orosz párharc a női fináléban

Munkatársunktól
2011. 07. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap a női egyes elődöntői jelentették a fő műsorszámot a 125., jubileumi angol nemzetközi teniszbajnokságon. A legjobb négy között egyedül Marija Sarapova mondhatta magát Grand Slam-tornagyőztesnek, itt például még 2004-ben diadalmaskodott. Papíron ő kapta a leggyengébb riválist a világranglistán 62. német Sabine Lisicki személyében, aki két éve negyeddöntőzött ezen a viadalon, egyéb komolyat viszont még nem ért el, korábbi egyetlen közös meccsükön, az idén Miamiban simán veszített. Viszont most kiverte többek között a Roland Garrost megnyert Li Nát, illetve a 2007-es wimbledoni finalista Marion Bartolit. Tegnap is pillanatok alatt elhúzott 3:0-ra, ám az orosz szépséget kemény fából faragták, s 6:4-re fordítva vezetést szerzett. A második szettet már efféle csavar nélkül hozta 6:3-ra.
A másik ágon a negyedik kiemelt Viktorija Azarenka a nyolcadiknak rangsorolt Petra Kvitovával találkozott. Korábbi négy derbijük alapján 2-2-re álltak, ám a 21 éves cseh hölgy nyerte a két legutóbbi csatát, az idén Madridban, illetve tavaly ugyanitt, Wimbledonban a 32 között. Ezúttal sem történt másképp, Kvitova két sima játszma között egyet azért odaadott fehérorosz kortársának. Győzelme oka a jóval több nyerő ütésben (40-9) és ászban (9-1) keresendő. Egy esztendeje a legjobb négy között még megállította őt a későbbi győztes Serena Williams, ezúttal pályafutása során először szerepelhet GS-fináléban.
A ma elődöntőző férfiak között – a párosítás: Rafael Nadal– Andy Murray, Novak Djokovics– Jo-Wilfried Tsonga – mindenki eljutott már erre a szintre korábban, a spanyol és a szerb klasszis a végső egy lépéssel tovább is. Női egyes, elődöntők: Kvitova (cseh, 8.)– Azarenka (fehérorosz, 4.) 6:1, 3:6, 6:2; Sarapova (orosz, 5.)–Lisicki (német) 6:4, 6:3.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.