Csempészeket fogtak uniós vámosok

Nagy Áron
2011. 07. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymillió eurót meghaladó értékű hamis árut tartóztattak fel az Európai Unió keleti határain 23 ország vámhatóságai – közölte honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A tájékoztatás szerint a nagyszabású akciót hazánk kezdeményezte, s eredményeképpen több tízezer hamis ruhaneműt, parfümöt és csempészett cigarettát sikerült lefoglalni. A vámosok a keleti határokon a harmadik országból érkező járműveket figyelték. Az akció ideje alatt Finnországtól egészen Görögországig fokozottan ellenőrizték a gyanús szállítmányokat. A sikerben nagy szerepe volt annak is, hogy egy fejlett elektronikus kommunikációs rendszer segítségével az akcióban részt vevő hatóságok között folyamatos és zavartalan volt a párbeszéd.
A NAV figyelmeztetett: a negyedmilliárd forint értékű árut mintegy 400 millió forintnak megfelelő összegű vám- és adóilleték is terheli – ennyivel sikerült csökkenteni az unió piacait nap mint nap érő károkat. Hozzátették: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal további hasonló intézkedéseket szorgalmaz a hamis áruk csempészete ellen.
Időközben mintegy tíz kilométeres autós üldözés után fogtak el egy csempészt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében; a 40 éves férfi több mint 3,6 millió forint értékű cigarettával próbált elmenekülni – közölte a rendőrség az MTI-vel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.