Csendőrök lesznek Gyöngyöspatán?

A vasárnap Gyöngyöspata polgármesterévé választott jobbikos Juhász Oszkár csendőrséget hozna létre a településen.

Velkei Tamás
2011. 07. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hónapokban a botrányokról elhíresült Heves megyei község új vezetője tervei szerint a külterületi földek és erdők védelmének érdekében az érpataki modell alapján mezőőrséget is szerveznek.
Azt egyelőre nem árulta el, ki finanszírozza majd a két új testület működését, ahogy azt sem, kik alkotnák a mező- és a csendőrséget. A helyi romák vezetője korábban úgy nyilatkozott: ha a Jobbik jelöltje nyeri a választást, a cigányok Amerikába vándorolnak. Erről egyelőre nincs hír, a cigányság ugyanakkor elkeseredett Juhász győzelme miatt, és nem kér az érpataki modellből sem. Azt várják a kormánytól, hogy majd nyomást gyakorol az új polgármesterre.
Az eddigi megbízott községvezető, Matalik Ferencné még nem tudja, képes-e együtt dolgozni az új polgármesterrel, de a rendet szerinte csak a további fokozott rendőri jelenlét garantálja.

Részletek a 4., vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.