Demszky öröksége

Olvasónktól
2011. 07. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Demszky Gábor húszéves regnálása nem múlt el nyomtalanul. Példa erre június 10., vasárnap, amikor sorra dőltek meg a melegrekordok, valamint rekordot döntött a bedöglött BKV-járatok száma. A metróval kezdődött, amikor a Corvin-negyednél először csak a szerelvényt kellett elhagyni, majd az állomás teljes kiürítése következett. Ezt követően eljutottunk a Mester utcáig, ahol már vártak bennünket, hogy a villamos sem közlekedik, mert az áramszedője elromlott, és majd jön a villamospótló busz. Mi meg, mint a jó gyerekek, vártunk, vártunk, mire megjött a busz. Az első megállóba azokat az utasokat vette fel, akik a korábban lerobbant villamospótló buszon szerettek volna utazni. A megnyugtatásunkra a menetirányító még azt is megkérdezte a buszvezetőtől, hogy ismeri-e az utat. Szerencsére ismerte.
Mivel a BKV járatai nem az utolsó egy évben romlottak le ilyen látványosan, joggal merül fel a kérdés: húsz évig mit tett a fővárosért a város szocialista és liberális vezetése?
Veér Gyula
e-mail

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.