Egyetlen gólnyi előny

Három csapatunk összesen egygólos előnyt visz magával a labdarúgó Európa-liga selejtezője 2. fordulójának mai visszavágóira, és mivel ezt az egy gólocskát természetesen nem lehet háromfelé vágni, csupán a Ferencváros rajtol aránylag kedvező pozícióból.

Munkatársunktól
2011. 07. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sütött az elégedettség egy hete az Albert-stadionban a norvég másodedzőről – az Aalesund szakmai főnöke, Kjetil Rekdal nem jött el Budapestre, mert felesége mindenórás terhes volt –, és Kent Bergersen nem is titkolta, komoly eredménynek tartja, hogy csapata megúszta 2-1-es vereséggel az Üllői úti fellépést. Prukner László, a Fradi mestere ellenben joggal mondta, hogy több volt a meccsben, és még a visszavágó előtt is a hazai pályán bekapott gólra utalt a klub honlapján: „Nem szabad olyan helyzetet teremtenünk, hogy pontrúgásokkal veszélyeztessenek a norvégok. Az első mérkőzésen is ilyen szituációból kaptunk gólt. Fegyelmezetten kell játszanunk.” Majd egy gondolatot annak is szentelt, hogy a mai találkozót a mifelénk szokatlan műfüvön vívják. Ahhoz fogható hőség viszont garantáltan nem lesz, mint egy hete Budapesten, ahol a norvégok nem győzték hangsúlyozni, hogy az FTC mellett a trópusias meleggel legalább anynyira meg kellett küzdeniük.
Érdekes adalék, hogy egyetlen, ám igen értékes góljukat az első félidő közepén elrendelt frissítési szünetet követően érték el, éppen akkor, amikor a másik norvég gárda, a Tromsö a Paks vendégeként, Székesfehérváron. Ez lehet merő véletlen is, de az sem kizárt, hogy a skandinávok képesek azonnal, a rövid pihenő utáni másodpercben felpörögni és összpontosítani, a mieink viszont némi fáziskéséssel tették ezt. Kár, mert a Tromsö egyébként is erősebbnek, komplettebbnek tűnik a kontinentális porondon újonc Paksnál. Ezt Kis Károly tréner sem vitatta, mára pedig a következőket irányozta elő: „Felkészültünk, bár a sorozatmeccsek miatt nem sok időnk volt erre. A Tromsö játékosai már az első meccsen bizonyították, hogy erősek, gyorsak, és a klasszikus skandináv stílus mellett képesek a kombinatív játékra is. A bravúrhoz száz százalékot kell nyújtanunk, mindenkinek a tudása legjavát kell adnia. Fontos, hogy ne legyen olyan periódus a mérkőzésen, amikor ők uralják a játékot, illetve minél kevesebb ilyen szakasz legyen.”
A Kecskemét bezzeg az itthoninál is elviselhetetlenebb forróságra készülhet Kazahsztánban, ahová több mint négyezer kilométeres repülőúttal jutott el. Ahhoz viszont, hogy onnan még tovább lépjen, az itthoni első félidőt kellene idéznie, amikor rámenős stílusával meglepte az Aktobe legénységét. Ettől azonban végül ugyanúgy 1-1-re ment, mint a Paks, és fogas kérdés, melyik gárda helyzete reményteljesebb, vagy éppen reménytelenebb.
Magyar idő szerint a Kecskemét 17, a Ferencváros és a Paks 19 órakor kezd. Továbbjutás esetén a Fradi a litván Suduva és a svéd Elfsborg párharcának győztesével, a Paks a skót Heartsszal, a Kecskemét pedig az orosz Alanyija Vlagyikavkazzal mérkőzhetne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.