Egyetlen sztrájkot sem tartanak meg

Bákonyi Ádám
2011. 07. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap a Mozdonyvezetők Szakszervezete és a Vasutasok Szakszervezete sztrájkbizottsága is úgy döntött, hogy nem tartja meg a mára meghirdetett kétórás figyelmeztető munkabeszüntetést, így a BKV és az energiaszektor után a vasúton is elhárult a sztrájkveszély. Az érdekképviseletek azzal indokolták döntésüket, hogy a munkaügyi bíróság a még elégséges szolgáltatás megállapítására indított perben nem hozott ítéletet, így a sztrájktörvény alapján a jogerős ítélet meghozataláig nem lehet megtartani az akciót. A kormány szerintük munkavállaló-ellenes intézkedései miatt tucatnyi szakszervezet hirdetett mára sztrájkot, ám különböző okokból lemondták vagy elhalasztották a tiltakozó akciókat. A Liga és a Független Rendőr Szakszervezet által szervezett félpályás útlezárásokat viszont megtartják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.