Eiselt felajánlotta lemondását

Munkatársunktól
2011. 07. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felajánlotta lemondását Eiselt György, a Belügyminisztérium hivatali vesztegetéssel gyanúsított helyettes államtitkára, akit kedden hallgattak ki terheltként a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. A gyanú szerint Eiselt még 2009-ben, a Nemzeti Közlekedési Hatóság stratégiai főigazgatójaként kapott használatra egy német rendszámú Mercedest attól az Eclipse Zrt.-től, amely nem sokkal ezután megnyerte a gépjármű-eredetiségvizsgálat informatikai rendszerének kialakítására kiírt ötmilliárd forintos állami pályázatot. Az Eclipse Zrt. vezetőit tavaly márciusban fogták el, miután a pénzügyőrség pénzmosás és adócsalás gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellenük: adataik szerint az érintettek az állami megrendelésből származó nyereséget fantomcégek hálózatán keresztül próbálták meg eltüntetni.
Pintér Sándor belügyminiszter úgy nyilatkozott: Eiselt György a kihallgatása során is hangsúlyozta, hogy nem követett el bűncselekményt. Mégis úgy döntött, hogy önként felajánlja lemondását, hogy a BM-re még a gyanú árnyéka se vetülhessen. Így a miniszter szerint felelős kormánytisztviselőként viselkedik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.