Eladósodott rendvédelmiek

Bákonyi Ádám
2011. 07. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendvédelmi dolgozók kilencven százalékának van valamilyen – általában svájci frank alapú – hitele, háromnegyed részük pedig három hónappal elmaradt a törlesztéssel – ismertette Bárdos Judit egy március 18. és április 14. között, 1589 ember megkérdezésével készített reprezentatív felmérés eredményét. A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete főtitkára elmondta, a dolgozók mintegy fele nettó 150 és 250 ezer forint között keres, míg a 100 ezer és 150 ezer forint közötti nettó fizetésűek aránya 15 százalék. A felmérés szerint a válaszadók 87 százalékának semmilyen megtakarítása nincs.
Bárdos szerint a terület dolgozói napi megélhetési gondokkal küzdenek, ezért szerzett jogaik elvesztése hosszú távon a rendvédelmi pálya kiüresedésével járhat. Így előfordulhat, hogy a fiatalok itthon leszerelnek, és inkább Ausztriában vállalnak munkát, ahol az előrejelzések szerint két év múlva többezres hiány lesz a rendvédelmi területen. A kutatás eredményeit a szakszervezet ezért fel kívánja használni a kormánynyal folytatott, az új rendvédelmi életpályamodellről szóló tárgyalásokon. A felmérés munkakörülményekre vonatkozó részét az érdekképviselet ősszel ismerteti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.