Elfogták a vélt gyilkost

Hírösszefoglaló
2011. 07. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vettek a román hatóságok tegnap egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő ölte meg áprilisban az Erdélyben, Hargita megyében található Gyergyóújfalu néhai polgármesterét, Csala Zsoltot. Marius Iacob, a román legfőbb ügyészség kriminalisztikai részlegének vezetője bejelentette, hogy a 31 éves terhelt ellen bűnvádi eljárást indítottak, az eddigi adatok szerint három puskalövéssel ölte meg a politikust annak hétvégi házában – adta hírül a távirati iroda.
A román ügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított beismerő vallomást tett, és megmutatta, hova rejtette el azt a vadászfegyvert, amellyel lelőtte Csala Zsoltot. Helyi lapok szerint az eddig meg nem nevezett, feltételezett elkövető közeli barátságban volt a meggyilkolt polgármesterrel, s állítólagos vallomásában beismerte azt is, hogy homoszexuális viszony volt közöttük. A román sajtó szerint a polgármester korábban zaklatta a gyanúsítottat, s a két férfi egy telekügylet miatt is összetűzésbe került. Az ügyészség annyit közölt, hogy a gyilkosságnak vagyoni és szexuális indítéka volt, a hatóság emberölés minősített esete és a fegyvertartási jogszabályok áthágása miatt indított büntetőeljárást a terhelt ellen.
Csala Zsoltot áprilisban a Borzonthoz közeli hétvégi házában ölték meg, a polgármester korábban barátaival együtt járta az erdőt, de tanyájára már egyedül ment. A támadásról telefonon értesítette egy munkatársát, de a kiérkező segítség már holtan találta, az áldozatot kétszer mellbe, egyszer pedig combon lőtték, és számos egyéb sérülése is volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.