Elhúzódó ügyek Kiskunhalason

Velkei Tamás
2011. 07. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holnap folytatódik a kiskunhalasi városi bíróságon a három, kezelteket bántalmazó, zsaroló, betegekkel fajtalankodó pszichiátriai ápoló pere. Úgy tudjuk, másnap, 29-én hallgatják meg az egyik koronatanút, a két ápolónő közül azt, aki feljelentést tett kollégái ellen az ügyészségen. A perben legkorábban ősszel születhet elsőfokú ítélet.
Ismeretes: 2010 januárjában két ápolónő feljelentése nyomán indult nyomozás a kiskunhalasi pszichiátrián, így derült fény a kezeltek bántalmazására.
– Mindhárom ügyben további tanúk meghallgatása szükséges és több szakértői jelentés eredményét is várjuk még, ezért egyelőre nem tudható, mikor fejeződnek be a nyomozások – utalt Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azokra a további eljárásokra, amelyek a pszichiátrián történt visszaélések miatt indultak.
Úgy tudjuk, a pszichiátrián a gépkocsi-elszámolásokkal és a dolgozók részére kiállított jövedelem-igazolásokkal nem folyt minden szabályosan, az intézet belső ellenőrét csalás, igazgatóját magánokirat-hamisítás miatt hallgatták ki korábban gyanúsítottként.
A megyei főkapitányság vesztegetés miatt is nyomoz tavaly ősz óta, míg egy eljárás a kiskunhalasi kórház feljelentése alapján folyik, ugyanis a pszichiátriáról a közelmúltban kéztöréssel szállítottak be egy beteget; a rendőrség súlyos testi sértés gyanúja miatt vizsgálódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.