Elítélttel nem működnek együtt

Hírösszefoglaló
2011. 07. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A többségi Fidesz–KDNP-frakció távolmaradása miatt nem tartotta meg tegnapra meghirdetett rendkívüli ülését a dombóvári képviselő-testület. Szabó Loránd volt MSZP-s, ma független polgármester az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy ezúttal sem tudtak dönteni a város szempontjából halaszthatatlan ügyekről, a lakossági járdaprogramról, a munkahelyeket támogató pályázatról és az egykori zsinagóga épületének hasznosításáról.
Kerényi Zsolt (Fidesz–KDNP) alpolgármester közölte: nem hajlandók részt venni abban, hogy Szabó Loránd rendkívüli ülést hív össze harminc-negyven napirendi ponttal, amelyek közül többet ötször-hatszor visszahoz a testület elé, így téve kaotikussá a munkát. Az alpolgármester jelezte: a frakció a polgármesterrel minimális együttműködésre lesz hajlandó a jövőben, a képviselőcsoport álláspontja szerint – miután a Pécsi Ítélőtábla börtönbüntetésre ítélte Szabót – le kell mondania.
Amint azt megírtuk, Szabó Lorándot nem jogerősen két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla, miután a településvezetőt hivatali visszaélés mellett kétrendbeli, részben folytatólagosan elkövetett sikkasztásban is bűnösnek mondta ki a táblabíróság. A felek azonban fellebbeztek: az ügyész végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és közügyektől eltiltást kért Szabó Lorándra, a védelem pedig a polgármester felmentésért fellebbezett. A per a Legfelsőbb Bíróságon folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.