Eljárás indulhat a szexparti miatt

Stefan Lázár
2011. 07. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bíróság előtt folytatódhat a Hamburg-Mannheimer biztosítótársaság munkatársai részvételével négy évvel ezelőtt a Gellért fürdőben lezajlott szexparti ügye. A vállalatot azóta felvásárló Ergo konszern büntetőjogi feljelentést tett a rendezésért felelős két menedzser ellen, akik azóta nem dolgoznak a cégnél. – Hűtlen kezelés és a konszern megkárosítása alkotja a vád alapját – közölte a hamburgi ügyészség szóvivője. Wilhelm Möllers szerint ha eljárás és ítélet lesz, úgy a vádlottakat akár öt évig terjedő szabadságvesztés is fenyegetheti. A gyanúsítottak Ulf Radanz, a Hamburg-Mannheimer igazgatótanácsának volt tagja és Kai Lange, a biztosító hajdani értékesítési igazgatója.
A német sajtóban nagy visszhangot kiváltó rendezvény 2007 májusában zajlott. A sikeresen dolgozó ügynököknek jutalombulinak szánt partira hetven személy kapott meghívást, a szórakoztatásukra szerződtetett magyar prostituáltak számáról eltérnek a beszámolók, állítólag húsz nő igyekezett eleget tenni a vendégek kívánságainak az elfüggönyözött ágyakon vagy a medencében. A költségek összesen nyolcvanháromezer euróra rúgtak. A bejáratnál a résztvevőket szigorúan ellenőrizték, nehogy kamerákkal vagy fotók készítésére alkalmas mobiltelefonokkal rögzítsék a szexparti egyes jeleneteit. A kiadások elszámolásánál a prostituáltakat mint több nyelven beszélő hoszteszeket tüntették fel a könyvelésben. A szervezés feladatát – a Hamburger Morgenpost értesülése szerint – a Berlinben működő Matrix diszkó üzletvezetője vállalta magára, aki azonban tagadja, hogy prostituáltakat is szerződtetett volna. A lap egyben azt állítja, hogy a Budapesten lezajlott szexorgia ugyan kivételes partinak mondható, de a német vállalatok bevált gyakorlata, hogy a nyilvánosházak látogatását mint üzleti kiadásokat számolják el. Azt követően, hogy a sajtó tavasszal megszellőztette a botrányt, a Hamburg-Mannheimer elvesztette legjelentősebb reklámképviselőjét. A labdarúgó-bajnokságot nyert Borussia Dortmund népszerű edzője, Jürgen Klopp azonnal felmondta a megbízatását a biztosítótársaság ajánlatainak népszerűsítésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.