Elkapnák a csalárd cégbedöntőket

Folyamatosan emelkedik azoknak a polgári pereknek a száma, amelyeket korábban felszámolásba, megszűnésbe kergetett vállalkozások tulajdonosai és vezetői ellen indítottak a pénzükre hiába váró társaságok és magánszemélyek – mondta lapunknak a Fővárosi Bíróság gazdasági kollégiumának vezetője.

Jakubász Tamás
2011. 07. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss Gábor beszámolója szerint nemcsak a pénzükre hiába váró cégvezetők, de az adóhivatal is kész polgári peres úton eljárni a csalárd cégvezetőkkel szemben. Jelenleg körülbelül húsz ilyen ügyet vizsgál a Fővárosi Bíróság, de jövőre akár száz fölé is emelkedhet ez a szám. Az ilyen típusú ügyek bírósági megítélése korántsem egyértelmű. A bedőlt társaság volt tulajdonosa csak akkor fogható perbe, ha bizonyítható, hogy tartozásokkal terhelt cégét rosszhiszeműen, az adósság elől menekülve adta el. Ráadásul ezek az ügyek hosszú ideig tartanak, ami szintén a csaló cégvezetők malmára hajtja a vizet.

Továbbiak a 13. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.