Elkezdődött a pamplonai fiesta

MN
2011. 07. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magasba emelik társai az egyik mulatozót a San Fermín fesztivál tegnapi nyitóünnepségén, Pamplona főterén, a városháza előtt. A spanyol város védőszentjének tiszteletére 1591 óta évente megrendezett kilencnapos fiesta egyik fő attrakciója a bikafuttatás, amikor férfiak százai teszik próbára bátorságukat azzal, hogy az arénába hajtott állatok előtt végigszaladnak Pamplona utcáin – emlékeztetett az MTI. A 848,6 méteres távot négy perc alatt teszi meg reggelente 2000–3500 futó. Minden évben kétszáz-háromszáz sérülésről érkezik hír, 1911 óta tizenöten vesztették életüket a bikafuttatáson. Ernest Hemingway amerikai író 1926-ban megjelent, Fiesta című műve tette igazán ismertté a fesztivált, amelyre évente turisták ezrei érkeznek a világ minden tájáról.

Fotó: AFP/JAVIER SORIANO

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.