Ellenzékből csak ilyen jutott nekünk

Olvasónktól
2011. 07. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nekünk sajnos az ellenzékből is a leggyengébb jutott. Nem racionálisan, konstruktívan gondolkodnak, hanem dühből, méregből, gyűlöletből. Nem is beszélve a Facebookon megjelenő irományaikról, a sok hazugságról, csúsztatásról. A legtöbbjük stílusa egyszerűen alpári és közönséges. Az a legkevesebb, hogy dühödten támadják azokat, akik a Fideszre mertek szavazni – bár én nagyon büszke vagyok, hogy rájuk szavaztam és fogok is –, még attól sem rettennek vissza, hogy felszólítsák a demokratikusan megválasztott miniszterelnököt, hogy ne szenynyezze be a Facebookot. Ők tehetik. Igaz az a mondás, hogy a stílus teszi az embert.
Mesterházy Attila most kíván aláírásgyűjtésbe kezdeni arról, hogy a szerzett jogokat ne lehessen visszavenni. Érdekes, a tizenharmadik havi nyugdíj elvételét szótlanul megszavazta. Az elnök úr egyet elfelejt: hogy minden ilyen jognak költségvetési vonzata van, és ha nem lehet kigazdálkodni – mert az állami bevétel kevesebb –, minden szerzett jog visszavonható. Mi a fontosabb: az államcsőd, az eladósodás vagy a biztos jövő és annak érdekében lemondás arról a jogról, amiért valójában meg sem dolgoztunk? Tudja ezt Mesterházy is, de a gyűlöletből politizálóknak ettől könynybe lábad a szeme.
Nem lehet könnyű a kormány dolga, konstruktív ellenzék nélkül. De itt vagyunk mi magyarok, akik bármikor szívesen részt veszünk a kormány által meghirdetett és kezdeményezett konzultáción, vállaljuk saját magunkat és véleményünket ahelyett, hogy az adatvédelmi biztoshoz, vagy Brüsszelbe rohangálnánk. II. János Pál mondta: Nem kell félni. Akik félnek, biztos megvan rá a jó okuk.

Veér Gyula
Budapest

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.