Elmarad a médiás sztrájk

Hírösszefoglaló
2011. 07. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb megállapodást kötött a csoportos létszámleépítéssel kapcsolatban a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), valamint 11 szakszervezet, köztük a 10 érdekvédő szervezetet tömörítő Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa (Közszat). Böröcz István, a vagyonkezelő vezérigazgatója és Nagy Navarro Balázs, a Közszat elnöke tegnapi közös közleményükben azt írták, hogy a megállapodás a folyamatban levő csoportos létszámcsökkentés során a munkavállalókat érintő hátrányok mérséklése céljából jött létre.
A szakszervezetek a megállapodás aláírásával egyidejűleg vállalták, hogy elállnak a 2011. július 5-én bejelentett csoportos létszámleépítéssel kapcsolatos mindennemű demonstrációtól. Az érdekvédők ezzel együtt fenntartják azt az álláspontjukat, hogy a csoportos létszámleépítés szakmailag megalapozatlan, míg az MTVA továbbra is jogszerű és szakmailag megalapozott döntésnek ítéli meg azt.
A szakszervezeti tanács közleményben tudatta, hogy azért álltak el a tiltakozó akciótól, mert az elbocsátásra kiválasztott dolgozók helyzetének akár minimális javítására megnyílt lehetőséget fontosabbnak ítélték a demonstráció folytatásánál, amelynek felfüggesztését a munkáltató a megállapodás feltételéül szabta. A szakszervezetek kérésére a munkáltató a kétszeresére, ötvenmillió forintra emelte az elbocsátandók segítésére létrehozott segélyalapot, és vállalta, hogy a nyugdíjhoz közel állók esetében a felmondás idejét úgy igyekeznek kitolni, hogy a dolgozókat emiatt hátrány ne érje – áll a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa közleményében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.