Elnököt választ a Fidesz kongresszusa

A politikai bulvár szempontjából eseménytelen tisztújító kongresszusra készül vasárnap a Fidesz a budai Millenárison. Nem várható változás a párt vezetésében: az elnöki posztra újra Orbán Viktort jelölték, és tisztségükben maradhatnak az eddigi alelnökök is. Úgy tudjuk, Angela Merkel német kancellár levelének felolvasásával kezdődik a hét végi kongresszus.

Szilágyi Richárd
2011. 07. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem 1900 küldöttet várnak a Millenárisra, a Fidesz kongresszusára. A párt alapszabálya szerint a kongresszus kétévente választja meg elnökét, illetve az alelnökeit. Pártelnöknek újra Orbán Viktort, az alelnöki posztokra pedig 2009-hez hasonlóan most is Kósa Lajost, Pelczné Gáll Ildikót, Pokorni Zoltánt és Varga Mihályt jelölték. Rajtuk kívül Lázár János frakcióvezető, Szájer József, a Fidesz európai parlamenti frakciójának vezetője és Kövér László választmányi elnök is tagja az elnökségnek.
Információink szerint Angela Merkel német kancellár levelének felolvasásával kezdődik a kongresszus. Az elnökség nevében Kósa Lajos, a frakció képviseletében pedig Lázár János értékeli majd az eltelt két évet. A Millenárison felszólal még mások mellett Kövér László választmányi elnök is, majd a szavazások után beszédet mond az új elnök.
Kósa Lajos, Debrecen polgármestere lapunknak adott interjújában nemrégiben egyértelművé tette, hogy nem várható változás a nagyobbik kormánypárt vezetésében. Kövér László pedig április végén nyilatkozott arról, hogy nem várható és nem is szükséges, hogy változzon a párt elnökségének összetétele vagy a pártelnök személye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.