Előzetesben a munkaügyi hivatalnokok

2011. 07. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatali visszaélés és vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kommandósok vették őrizetbe kedden a Hadú-Bihar Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási szervének megbízott igazgatóját, jogászát és egy másik vezetőt, csütörtökön pedig előzetes letartóztatásba helyezték őket. Barta László őrnagy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője az előzetes letartóztatás tényét megerősítette, azt az információnkat azonban, hogy a letartóztatottak között van a szakigazgatási szervezet korábbi vezetőjének távozása után megbízott új vezető, egy jogász, illetve egy másik vezető, aki korábban munkaügyi felügyelőként dolgozott, az őrnagy a nyomozás érdekére való tekintettel sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Nem kommentálta azt az értesülésünket sem, miszerint a jelenleg felmentési idejét töltő volt vezető ellen nem indult eljárás.
A három hivatalos személyre az összebeszélés és az információk elrejtésének veszélye miatt csaptak le, illetve ezért vált szükségessé előzetes letartóztatásuk gyors elrendelése is. Mellettük még nyolc embert vontak büntetőeljárás alá, kettővel szemben lakhelyelhagyási tilalmat is elrendeltek, a többiek szabadlábon védekezhetnek. A folyamatban lévő büntetőeljárás sikeres lefolytatásának érdekében egyelőre az NNI nem kíván további információkat nyilvánosságra hozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.