Érdektelenség a börzén

Szerény forgalomban gyengültek a papírok a Budapesti Értéktőzsdén, üdítő kivételt egyedül a Richter jelentett, amely 2,3 százalékkal tudott erősödni. Az OTP-t a görög adósságválság miatti aggodalom gyengítette. A forint ellenben kéthavi csúcsra erősödött.

Munkatársunktól
2011. 07. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zárva tartottak tegnap az amerikai értékpapírpiacok a függetlenség napja miatt. A tengerentúli nemzeti ünneppel is magyarázható, hogy a magyar parketten az átlagosnál alacsonyabb volt az érdeklődés. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 197,82 pontos, 0,87 százalékos csökkenéssel 22632,55 ponton zárt. A részvénypiac forgalma mindössze 7,0 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével estek a pénteki záráshoz képest. A kirívóan alacsony forgalom és a Goldman Sachs célárcsökkentésének ellenére a Richter 2,3 százalékkal erősödött, s ezzel megmentette a napot – mondta a Magyar Távirati Iroda kérdésére Varjú Péter. Az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője a folyamatot azzal magyarázta, hogy a Richter átlépte a 36500 forintos technikai szintet, ami valószínűsítheti a további emelkedést. Az Egis közel 3 százalékos esése a társaság péntek délután kiadott elemzésével függ össze, amely szerint veszélyezteti az Egis kutatás-fejlesztési tevékenységét, és összességében kockáztatja a magyarországi innováció jövőjét a pénteken kihirdetett gyógyszertörvény.
Az OTP egy százalékot meghaladó csökkenését mind Varjú Péter, mind Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház kereskedelmi igazgatóhelyettese annak tulajdonította, hogy az európai bankszektor számára további finanszírozási terheket jelent a görög válság, s noha az OTP direkt módon nem tartozik ebbe a körbe, mint az európai bankszektor egyik szereplője odasorolódik.
Kérelmezte kötvényeinek tőzsdei bevezetését a telekommunikációval foglalkozó Business Telekom Kft. (BTel) – közölte a BÉT a honlapján tegnap. A kecskeméti székhelyű, magánszemélyek tulajdonában lévő BTel június 20-án jelentette be, hogy évi fix 12,5 százalékos kamatozású, hároméves futamidejű kötvényt bocsát ki.
A régióban kedvező befektetői hangulat miatt tovább erősödött a forint tegnap kora délután, a 263,50 forintos eurójegyzés közel kéthavi csúcsot jelent.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.