Erdőtüzekkel küzdenek az Adriánál

Hírösszefoglaló
2011. 07. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz hektáron keletkeztek erdőtüzek a hétvégén Horvátországban, az Adria partján, és néhány szigeten – írja a távirati iroda. Szombaton Dalmáciában öt helyszínen gyulladt ki az erdő és az aljnövényzet Split és Sibenik térségében, a szakemberek munkáját mindenütt megnehezítette a viharos erejű szél. A legnagyobb tűzfészek a Sibenik és Primosten közötti Grebastica közelében alakult ki, ahol több mint ötszáz hektárnyi területen égett a fenyves. A lángokat tegnap reggelre sikerült visszaszorítaniuk a tűzoltóknak, akik 44 járművel és öt repülőgéppel érkeztek a helyszínre. A helyzet vasárnap hajnalban volt a legkritikusabb, amikor több lakóház is veszélybe került a tűzben. Brac szigetén szintén az erdő gyulladt ki szombaton, s vélhetőleg a sűrű füst miatt zuhant le egy, a mentésben részt vevő repülőgép, a pilótának nem esett baja. Tegnap a szakemberek még küzdöttek a lángokkal Hvar-szigeten, Sucuraj közelében, ahol az erdő és a bozót kapott lángra.
Közben harmadával szorították vissza az orosz tűzoltók a Szibériában tomboló erdőtüzeket a napokban, a térségben egy hete még 40 ezer hektáron lángolt a növényzet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.