Estek holdfény mellett

Vakulya Eszter
2011. 07. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma este kezdi Holdfényestek elnevezésű szabadtéri hangversenysorozatát Hegedűs Endre zongoraművész, akinek az volt a célja az 1999-ben elindított koncertekkel, hogy Budapest szívében a szabadban kínáljon kikapcsolódási lehetőséget a komolyzene kedvelőinek. A koncerteket a Pesti Vármegyeháza díszudvarán, eső esetén az emeleti díszteremben tartják.
Ma este fél nyolctól Népszerű klasszikus szonáták című műsorát játssza Hegedűs Endre, aki Haydn, Mozart és Beethoven műveiből válogat. Beethoventől három különösen ismert szonátát is műsorra tűz; a Holdfény, a Pathetique, illetve az Appassionata szonátákat. A sorozat jövő héten szerdán folytatódik a Házas-páros fantázianevű előadással, ekkor Hegedűs Endre a szintén zongoraművész feleségével, Hegedűs Katalinnal ad négykezesestet ismert művekből. A sorozat a nyár végén zárul: augusztus 24-én Csak úgy – szívből… címmel Grieg-, Csajkovszkij-, Chopin- és Liszt-zongoraműveket hallhatunk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.