Esztergom: részmegállapodás az adósságról

Munkatársunktól
2011. 07. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogadta az esztergomi adósságrendezés egyezségi javaslatainak egy részét a fideszes többségű képviselő-testület a csütörtök esti zárt ülésén – közölte tegnap Tétényi Éva független polgármester. A 25 milliárdos adósságállomány konszolidálásához július 14-én további döntésekre lesz szükség. – A tanácskozáson nem vett részt
Meggyes Tamás volt fideszes polgármester. A korábbiaktól eltérően a megoldások keresése volt jellemző – fogalmazott Tétényi Éva.
Steindl Balázs, a Fidesz helyi frakcióvezetője megerősítette, hogy az adósságrendezést érintő több kérdésben megegyezés született.
Utoljára márciusban ülésezett a képviselő-testület, amelyen lemondott az LMP-s alpolgármester. Tétényi azóta nem hívott össze ülést, és a fideszes testület együttműködésre való képtelensége miatt kezdeményezte a testület feloszlatását. A polgármestert a megyei kormányhivatal felszólította a jogszabályok betartására, ő viszont „árnyéktestületet” hozott létre. Nemrég a város aljegyzője is lemondott.
A botrány tavaly ősszel pattant ki, amikor a polgármester fideszes elődje örökségére hivatkozva adósságrendezési eljárást indított a város ellen. A Fidesz szerint Tétényi alkotmányt sértett hónapokon át, és tevékenységével felbecsülhetetlen károkat okozott Esztergomnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.