Európa és a magyarság megmaradása a tét

Most az a tét, hogy megmarad-e Európa és benne a magyarság – hívta fel a figyelmet Kövér László egy, a demográfiai krízissel foglalkozó konferencián tegnap. A házelnök szerint ahhoz, hogy a negatív trend megforduljon, a kormányzat, az önkormányzatok és a családok közös gondolkodására és közös munkájára van szükség.

Mizsei Bernadett
2011. 07. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha változást akarunk elérni a saját érdekünkben és a nemzet érdekében, akkor hagynunk kell a szavakat: dolgoznunk kell, és ha szükséges, harcolnunk kell a boldogságért – közölte a Parlamentben tegnap Kövér László. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és a Konrad Adenauer Alapítvány által szervezett konferencián a házelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a demográfiai krízist csak akkor állíthatjuk meg, ha mind a politika, mind a polgárok vállalják a feladatokat. – A változásnak a lelkekben kell indulnia. A tét nagy, nemcsak a jövőnkről, a jelenünkről van szó, arról, hogy megmarad-e Európa és benne a magyarság – szögezte le Kövér László. George Bernard Shaw írót idézve elmondta, társadalmi szempontból a családalapítás a legnagyobb szolgálat, amelyet ki-ki hazája és az emberiség javára tehet. A jelen lévő nagycsaládosokkal közölte, fel kell mutatni újra meg újra a pozitív példákat, azt, hogy lehet és érdemes családban élni. Hozzátette, „igenis meg tudjuk fordítani a trendet, ha van elég bátor és munkabíró ember, aki hajlandó ezért dolgozni”.
Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, a NOE alapító tagja köszöntőjében elmondta, az egyesület már 24 éve a magyar családok fennmaradásáért, illetve megerősödéséért küzd, és a magyar kormány is ugyanezt a gondolatot képviseli. – A kabinet célja a családok testi, lelki és szellemi gyarapodásának elősegítése – fűzte hozzá. Megjegyezte, ezt a célt szolgálta az adórendszer átalakítása, a család és a munka összeegyeztetésének segítése, valamint a család és a házasság értékeinek rögzítése az új alaptörvényben. – Falvaink és városaink, tehát az egész nemzet jövője is a családoktól függ – fogalmazott Réthelyi Miklós.
Soltész Miklós beszédében felidézte, a magyar uniós elnökség a családpolitikára helyezte a hangsúlyt, annak ellenére, hogy erről több ország, szervezet próbálta lebeszélni hazánkat. A szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár megjegyezte, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság jelentésében száz százalékban támogatta a magyar kormány családpolitikával kapcsolatos törekvéseit. Kitért arra is, hogy a kormányt számos támadás éri. – Azoknak, akik ma a házasság vagy a magzatvédelem ellen beszélnek, csak azt üzenhetjük, hogy ők sem spontán nemzéssel születtek, vagyis ahhoz, hogy elmondják a véleményüket, azaz megszülessenek, a szüleik pozitív döntése kellett – fogalmazott az államtitkár. Soltész Miklós megerősítette, a kormány rendkívül fontosnak tartja a családok elismerését, és figyelembe veszi a nagycsaládosok különleges helyzetét.
A Helyi szövetség a családokért című konferencián az idén is átadták a Családbarát önkormányzat díjat, amelyet 2011-ben Cégénydányád, Dunaharaszti, Gyenesdiás, Gyula és Kétsoprony önkormányzatai vehettek át.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.