Favágás közben lőtték meg

A Sajó-parton horgászott barátaival az a középiskolás tanuló, aki egy alakot látott fegyverrel a kezében a romagyilkosság-sorozat alsózsolcai állomásán. A fiatalembert tegnap hallgatták meg tanúként a Pest Megyei Bíróságon. A büntetőper bizonyítási eljárásán megjelent R. Krisztián sértett is, aki másfél hónapig volt kórházban golyó okozta sérülés miatt.

Vona Adrienn
2011. 07. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tanúként hallgatta meg a Pest Megyei Bíróság a romagyilkosság-sorozattal kapcsolatban tegnap azt a tizenkilenc éves fiút, aki barátaival 2008. december 15-én a Sajó-parton pecázott. A fiatalember elmondta, hogy először durranást hallott, majd a folyó túlpartján egy árnyat látott, aki mellmagasságban tartotta a fegyverét.
– Az első durranás után fémes csattogást hallottam, és az árny mozdulataiból arra következtettem, hogy újratölt. A második lövés után felvillanó fényben láttam, hogy az alak terepszínű ruhát visel – fogalmazott a tanú. A fiatalember elmondása szerint a két lövés után annyira megijedt, hogy a barátaival hazáig futott, és csak másnap beszélt a szüleinek a történtekről.
Ismeretes: a vádirat szerint 2008. december 15-én Kiss Árpád elsőrendű vádlott Mauser típusú fegyverével két lövést adott le a Dankó Pista utca 20. szám alatti ház udvarán fahordással foglalatoskodó R. Krisztiánra és az ajtóban álló élettársára, B. Katalinra. Az első lövés nem találta el R. Krisztiánt, de B. Katalinnak a kabátját súrolta. A második lövés azonban már megsebesítette R. Krisztiánt.
– Olyan volt, mintha áramütés ért volna, aztán az ágyékrészen forróságot éreztem – idézte fel a támadás pillanatát R. Krisztián. A férfi kifejtette, a támadás napján az édesanyja, az élettársa és a testvérei tartózkodtak a házukban. A sértett részletesen beszélt arról is, hogy az első lövésnél éppen a házuk teraszán vágta a fát, és azt hitte, hogy valaki petárdázik. A durranás után ezért a kerítéshez szaladt, de mivel nem látott senkit, visszament a ház teraszára, és ölébe vette a fahusángokat. R. Krisztiánt akkor találta el a golyó, amikor kezében a fával felegyenesedett. A sértett az eset után másfél hónapig volt kórházban. A bíró B. Katalin, R. Krisztián élettársát is meghallgatta, de a tizennyolc éves fiatalasszony csak nagyon szűkszavúan tudta előadni a történteket. Az általános iskolát félbehagyó asszony annyit azonban megjegyzett, hogy a kabátján keletkezett golyó ütötte lyukat csak a támadás után vette észre.
A romagyilkosság vádlottjainak, Kiss Árpádnak, Kiss Istvánnak, Pető Zsoltnak és Csontos Istvánnak a büntetőpere a jövő héten folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.