Fejbe lőtték a maláj óvodai túszejtőt

Harminc gyereket, valamint négy felnőttet ejtett túszul és tartott fogva több mint hét órán át tegnap egy bozótvágó késsel és kalapáccsal felfegyverkezett férfi Malajzia déli részén. A rendőrség különleges egysége leterítette a támadót.

Hírösszefoglaló
2011. 07. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bozótvágó késsel és kalapácscsal felfegyverkezett férfi lépett tegnap reggel Malajzia Johor állam azonos nevű városának egyik óvodájába, ahol túszul ejtett 30 gyereket és négy nevelőt. A feltételezhetőleg mentális gondokkal küszködő támadó a kétszintes épület felső részébe terelte a foglyait, majd azzal fenyegetőzött, hogy megöl egy óvodást, ha nem kap lőfegyvert – közölte a malajziai Bermana hírügynökséggel Abdul Rahman, Johor állam helyettes rendőrfőnöke.
A rendőrség körülzárta a területet és tárgyalásba kezdett a férfival. A The New Straits című helyi lap azt írta, a túszejtő legalább egy gyereket megölt. Az óvodás halálát később cáfolták a hatóságok. Több túsztárgyaló is a helyszínre érkezett, az egyik pszichiáter elmondta, a támadó éhes volt, ezért ennivalót kért. Időközben a házhoz kommandósok érkeztek, akik behatoltak a földszintre. A túszejtő ekkor megtámadta őket kezdetleges fegyvereivel, amik mellé egy poroltót is bevetett. A kommandósok szerint nem volt mit tenniük, rá kellett lőniük a férfira, aki súlyos fejsérüléssel került kórházba. A túszok sértetlenül úszták meg a kalandot. Az óvó nénik énekeltették a gyerekeket, hogy így nyugtassák meg a kicsiket és zilált lelkű fogvatartójukat.
Hasonló eset történt májusban egy mexikói óvodában, Monterreyben is. Lövöldözés tört ki az óvoda melletti illegális taxiállomáson, ami egyben ismert drogárusító helyszín is. A tűzpárbaj zaját hallva az óvónő a padlóra fektette a gyerekeket, majd énekeltette őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.