Féken tartanák a bulizókat

2011. 07. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első lépésként húszmillió forintot költ a siófoki fürdőegylet és turisztikai egyesület arra, hogy a város két forgalmas helyén a turisták tájékoztatását szolgáló, megrongálhatatlan kültéri terminálokat helyezzen el. Az egyik vandálbiztos készüléket már fel is állították a nagy strand elé. Hoffmann Henrik, az egyesület elnöke elmondta: szeretnék visszafogni a garázdasággal járó és a nyaralók éjszakai nyugalmát zavaró bulizásokat. – Nem a szórakozást szeretnénk kiűzni Siófokról, de egyik célunk, hogy a fiatalok ne italozzanak az utcán. Egy most induló akcióval, a „Siófok nighttal” pedig kiszűrnénk a városunkban nem kívánatos személyeket – mondta lapunknak Hoffmann Henrik.
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság statisztikája szerint a garázda jellegű cselekmények túlnyomó hányadát nyaranként a Balatonon követik el. Kilenc fővel szemben kellett eljárni a siófoki rendőrkapitányságnak 2010-ben garázdaság miatt. Két fiatalt figyelmeztetni kellett, három személyt együttesen 250 ezer forint pénzbüntetéssel sújtottak, négyet pedig összesen 110 nap elzárással büntettek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.