Fenyegetés az esztergomi Fidesznek

Túllépte Esztergom polgármestere a politikai korrektség határát – közölte Bánhidy Vajk helyi fideszes politikus, miután bemutatta a Régió TV Háttér című műsora után készült felvételt. Ezen Tétényi Éva polgármester azt mondja a Fidesz–KDNP esztergomi frakcióvezetőjének: „meg kellene benneteket verni személy szerint”.

Munkatársunktól
2011. 07. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tétényi Éva – aki az MSZP, az LMP és a Jobbik támogatásával, független jelöltként váltotta a polgármesteri székben a fideszes Meggyes Tamást – még a sajtótájékoztató előtt közleményt adott ki, amelyben azt írta: a hozzájárulása nélkül készült felvétel bármely részével kapcsolatban, ha az nyilvánosságra kerül, jogi lépéseket fog tenni. A kommüniké szerint a Régió Televízió Esztergom stúdiójában július 8-án készült beszélgetés után vágóképeket rögzítettek, majd „az offrecords kép- és hanganyagát harmadik személy részére kiadták”. – Az esetleges súlyos törvénysértésért a televízió tulajdonosa a felelős, akit jelentős nem vagyoni kártérítésre fogok perelni, ha a tudtom és engedélyem nélkül készült hang- és képanyag nyilvánosságra kerül – közölte Tétényi Éva.
A televízió főszerkesztője, Bakos Norbert utóbb úgy nyilatkozott: a felvétel vágatlan verzióját átadta a Fidesz–KDNP-frakciónak, de csak a rendőrségi eljárás miatt. Jelezte: a televízió nem járul hozzá, hogy nyilvánosan levetítsék vagy bemutassák a felvételt, ellenkező esetben jogorvoslattal élnek.
Bánhidy Vajk a sajtóértekezleten megpróbálta felhívni Tétényi Évát, aki azonban nem vette fel a telefonját. A politikus ezután a polgármester sajtófőnökét tárcsázta, aki először visszahívást ígért, majd később egy SMS-t küldött neki, amelyben a „közös ismeretségükre” utalt. Azt írta Bánhidynak: „Vajk, ferences öregdiákként én szégyellem magam helyetted, hogy ilyen nemtelen és erkölcstelen harchoz adod a nevedet”.
Bánhidy kitért arra is: a közelmúltban a helyi fideszes politikusok fenyegető levelet kaptak, amely miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek. A sajtótájékoztatón kiosztott levélben, amelynek aláírója „az esztergomi ember”, egyebek mellett az áll, hogy ha „Tétényi Éva polgármesternek az önök ármányaiból kifolyólag bármilyen baja esik – legyen az egészségi, közéleti vagy erkölcsi –, attól a perctől kezdve önök halott emberek”.
Az esztergomi Fidesz–KDNP szerint az, hogy a város polgármestere korábban kormánybiztos kinevezését kérte a településen kialakult helyzet megoldására, bizonyíték arra, hogy képtelen ellátni feladatát, és ezért le kellene mondania.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.