Férje meggyilkolásával vádolják

Férje meggyilkolása miatt vádat emelt S. Andrea ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség. A vád szerint az asszony előre kitervelten, különös kegyetlenséggel végzett a Berettyóújfalui Városi Bíróság titkáraként dolgozó férfival.

2011. 07. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő S. Andrea ellen férje, Ny. László halála miatt – közölte lapunkkal Jónáné Pocsai Edit szóvivő. A vád szerint S. Andrea megromlott házasságuk miatt szerelemféltésből ölte meg közös lakásukban a Berettyóújfalui Városi Bíróság titkáraként dolgozó férjét, az akkor 31 éves Ny. Lászlót. A férfi válni akart, de felesége, akinek házukban felerész tulajdona volt, mindezt nem tudta elfogadni. Férjének – aki a város egykori polgármesterének nevelt fia volt – már tavaly február elejétől erős altatókat adagolt. Az elkábított sértettet február 8-án késsel nyolcszor megszúrta, majd gázolajjal leöntötte és meggyújtotta. Az egyébként kifejezetten erős, sportos testalkatú, de a bódítószerek miatt magatehetetlen férfi nem tudott hatásosan védekezni. Gyúlékony anyaggal átitatódott ruházata azonnal lángra lobbant, halála az égés okozta hőhatás miatt következett be. A holttestet a fürdőkádban találták meg.
Az asszonyt a bejelentésre kiérkező rendőrség a holttest közelében találta, sokkos állapotban. Rövidesen vallomást tett, és azt állította, hogy férje öngyilkos lett. A rendőrség kezdetben nem is gyilkosság, hanem, „segítségnyújtás halált okozó elmulasztása” miatt nyomozott, a gyanú azonban rövidesen emberölésre módosult. A gyilkosság elkövetésével a feleséget gyanúsították meg, és őrizetbe is vették. A nő ezután megtagadta a nyilatkozattételt és nem működött együtt a nyomozó hatósággal. Így a részletes bizonyításhoz hoszszabb időtartamú vizsgálatra volt szükség, a vádemeléshez pedig kilenc szakértőt kellett bevonni.
Az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölést a törvény tíztől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel bünteti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.