Focifesztivál és Czibor Zoltán emléktáblája

2011. 07. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem kétszáz, fiatal labdarúgókból álló csapat sereglett össze a hét elején Kaposváron a somogyi megyeszékhely immár hagyományos Intersport Youth Football Festivaljának látványos megnyitójára. A pályára lépők fiatalok, akik országuk legjobbjait, az U9–U19-es korosztályos csapatokat képviselik, hétfő este Kaposvár Kossuth terén igazolták: nemcsak erőnlétben, hangban is igen jók.
A tradicionális labdajátékok mellett országos premiernek is helyt ad ezekben a napokban a város, az álló- és küzdőképességet egyaránt javító pannafoci ezúttal ketrecfutballként mutatkozik be Kaposvár főterén. A fesztivál rangját mutatja, hogy a Milan két csapatot is küldött a Youth Footballra, amelynek első meccsén a skót West Region és a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó-akadémia U16-os alakulata csapott össze.
Nyilasi Tibor egykori klasszis labdarúgó és Szita Károly polgármester sportolókat köszöntő beszéde után a kaposvári József Attila utcában felavatták az 1929-ben ott született legendás hírű balszélső, Czibor Zoltán tiszteletére elhelyezett emléktáblát.
A fesztivál záróünnepségét, benne a csapatok felvonulásával és az eredményhirdetéssel vasárnap a Rákóczi-stadionban tartják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.