Földhivatali ügyintézés már otthonról is

MTI
2011. 07. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár otthonról is elérhetők az interneten keresztül a földhivatali adatok, közöttük az ingatlanok tulajdoni lapja is a most lezárult fejlesztésnek, a TakarNet24 projektnek köszönhetően – jelentette be Farkas Imre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közigazgatási államtitkára. Farkas Imre a megbízható föld- és ingatlan-nyilvántartást a jól működő piacgazdaság egyik fontos követelményének nevezte, egyben jelentős lépésnek az e-közigazgatás rendszerének szélesítésében. Az új elektronikus adatszolgáltatást a www.foldhivatal.hu internetcímen keresztül érhetik el az állampolgárok, ügyfélkapu regisztrációval. Az E-hiteles tulajdonilap-másolat ára 3600 forint, a nem hiteles tulajdoni lapé 1000 forint. A tulajdonilap-adatokat már 11 éve számítógépen kezelik a földhivatalok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.