Földrengés az üzbég–kirgiz határvidéken

Hírösszefoglaló
2011. 07. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább tizenhárom ember életét vesztette az Üzbegisztán és Kirgizisztán határvidékét megrázó, 6,1-es magnitúdójú földrengés következtében – adta hírül a BBC. Az elsődleges adatok szerint nyolcvanhat sérültet láttak el, közülük harmincöt embert kórházba szállítottak – írta közleményben az üzbegisztáni rendkívüli helyzetek minisztériuma.
Az erős földmozgás a két közép-ázsiai ország határvidékét, a sűrűn lakott Fergánai-medencét rázta meg tegnap hajnalban. A földmozgás hatására megremegtek az épületek a térségben, és az emberek félelmükben kirohantak otthonukból. Egy Kazahsztánban élő, de Fergánából származó lakos telefonon beszélt szülővárosa lakóival, akik elmondták: a rengés körülbelül három percig tartott, azóta mindenki az utcán van, nem mernek visszamenni az épületekbe – nyilatkozta a Reutersnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.