Folytatódik a harc a moziért

Bodacz Péter
2011. 07. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Személyem a garancia arra, hogy a szegedi Belvárosi mozi és a Grand Café művészmozi és kávézó a műszaki problémák elhárítása után tovább működhet – nyilatkozta lapunknak a patinás önkormányzati intézmény igazgatását is ellátó Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. (IH) ügyvezetője. Mint arról tegnapi számunkban hírt adtunk, Sódar István hétfőn jelentette be, hogy az ország második legrégebbi, 91 éves mozipalotáját egy tűzoltósági végzés értelmében le kell kapcsolni az áramról néhány tűz- és érintésveszélyes berendezés miatt. Az IH nemrégiben, a Fidesz– KDNP–Jobbik támogatásával kinevezett vezetője keddi lapzártánk után beszélt a helyzetről: jelenleg azt mérik fel, hogy miként teremtsék meg a biztonságos működéshez szükséges feltételeket. A lépés felháborodást váltott ki Szegeden, sokak szerint a filmszínház és a művészmozi tudatos ellehetetlenítése, majd más célú hasznosítása áll a háttérben. Ezen feltételezéseket erősíti, hogy a mozit biztonsági őrök lepték el, az érvényes szerződésekkel bíró Grand Café különálló bejáratán pedig előzetes közlés nélkül lecserélték a zárat. Sódar István lapzártánkig nem reagált a fejleményeket firtató kérdéseinkre.
Botka László MSZP-s polgármester eközben Facebook-bejegyzésében invitálta az ügy iránt érdeklődőket rendkívüli sajtótájékoztatójára az épület elé, amely lapzártánk után kezdődött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.