Forma–1-es pólóedzés

Munkatársunktól
2011. 07. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szokatlan vendége volt tegnapi edzésén a Margitszigeten a magyar férfi vízilabda-válogatottnak: Jenson Button, a Forma–1-es McLaren-istálló brit pilótája jelent meg a parton. Kétségtelenül egyedi alkalom, tekinthetjük az elismerés sajátos formájának is, de e látogatás számunkra sokkal inkább társasági, mintsem sportesemény, ezért különösebb lelkendezés helyett érjük be a tényekkel: a 2009-es világbajnok autóversenyző Kemény Dénessel közösen vezényelte az edzés utolsó tizenöt percét, majd a szövetségi kapitány két főre szóló belépőt adott át a pilótának a jövő évi londoni olimpia férfi-vízilabdatornájának egyik magyar érdekeltségű meccsére, mire ő dedikálta azt a „Hajrá, magyarok!” feliratú nemzeti zászlót, amelyet a sanghaji vb-re utazó magyar szurkolóknak adnak át. Ami a póló szakmai részét illeti, mától vasárnapig a magyar együttesben az a tizenhárom vízilabdázó száll vízbe a Vodafone-kupán, aki a július 16-án kezdődő sanghaji vb-csapatba is bekerült.
A négycsapatos nemzetközi tornán együttesünk ma 19 órakor Görögország ellen kezd, majd szombaton a németekkel, vasárnap pedig az oroszokkal találkozik. Az ellenfeleken végigtekintve jogos elvárás a tornagyőzelem, már csak azért is, mert együttesünk a múlt hét végén Korfun is kupát nyert, az idén nyáron egyébként is jóval egyenletesebb formát fut eddig, mint tavaly.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.