Gyászos ünnep

MTI
2011. 07. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az afganisztáni öngyilkos merényletben meghalt öt francia katona által kiváltott érzések határozták meg a nemzeti ünnep alkalmából rendezett hagyományos párizsi díszszemlét, ahova a kormány tagjai mellett a hadműveletekben megsérült katonák és családtagjaik kaptak idén meghívást. Az ünnepség kezdete előtt Nicolas Sarkozy államfő jelezte, hogy válságtanácskozást hívott össze hivatalába annak érdekében, hogy megszervezzék a katonák munkájának új biztonsági feltételeit arra az átmeneti időre, amely a francia erők Afganisztánból történő kivonulásáig tart. A párizsi díszszemlén a külföldön állomásozó kontingenseké, valamint a tengerentúli francia megyékben szolgálatot teljesítők és az idén kétszáz éves fennállását ünneplő tűzoltóságé volt a főszerep. Összesen hétezer katona vonult fel a Champs-Elysées-n: a légiós-, szárazföldi és lovasalakulatokat a haditechnikai eszközök követték. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.