Gyenesdiás és Lelle a legnépszerűbb

2011. 07. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyven éve nem volt olyan tiszta a Balaton vize, mint az idén, így aztán nem meglepő, hogy a harmincöt fürdőhely közül csak egy kapott 4-esnél rosszabb vízminősítési osztályzatot a Balatontipp internetes oldalán, ahol civil kezdeményezésre bárki érdemjegyet adhatott a fürdőhelyeknek. Amint az várható volt, most is taroltak az északi oldali strandok. Gyenesdiás gyerekek részére kialakított, sok játéklehetőséget felkínáló fürdőjére 114 szavazat érkezett, az alsóörsire 83-an, a vonyarcvashegyire 114-en, a szigligetire 59-en voksoltak.
Az északi parti strandok színvonalával, tisztaságával, vendéglátóhelyeik kínálatával és áraival sokan elégedettek, a napozóterületek – elsősorban a pázsit – minőségét viszont helyenként kifogásolják. Kivétel ez alól például a füredi Kisfaludy, illetve a déli parton lévő szárszói és fonyódi strand. A tíz minősítési szempont közül szembetűnő a strandolók elégedetlensége az öltözőkkel, zuhanyozókkal. Lényegesen javult viszont a strandok megközelíthetősége. Nem tetszik a fürdőzőknek, hogy a nagyobb üdülőhelyeken sokba kerül a strand közeli parkolás.
Gyenesdiás polgármestere, Gál Lajos lapunknak azt mondta: büszke rá, hogy erkölcsileg és anyagilag is megtérül a fürdőjükre költött 40 millió forintos fejlesztés. Kenéz István, Balatonlelle polgármestere pedig már azon gondolkodik, miként lehetne a tó szeszélyes időjárásának ellenálló pálmafákkal „kiváltani” a homokfövenyes strandjuk napernyőit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.