Gyöngyöspata: jobbikos feljelentés

A Jobbik gyöngyöspatai polgármestere feljelentette a pénzcsapok elzárásával fenyegetőző fideszes Balázs Józsefet. Lázár János, a kormánypárt frakcióvezetője közölte: a megbántottság, a felindultság vagy a csalódottság sokszor rossz mondatokat ad az ember szájába, de a gyöngyöspataiaknak nem kell félniük, mert a kormány nem hagyja magukra őket.

Munkatársunktól
2011. 07. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett tegnap a Központi Nyomozó Főügyészségen Juhász Oszkár, Gyöngyöspata vasárnap megválasztott jobbikos polgármestere. A feljelentés Balázs József ellen szól, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője, és aki a múlt héten telefonon azzal fenyegette meg a jobbikos politikust, hogy ha Juhász lesz Gyöngyöspata polgármestere, akkor az ő (mármint Balázs) hozzájárulása nélkül a település nem jut majd támogatási pénzekhez. Juhász Oszkár szerint a fideszes képviselő szavaival valójában Gyöngyöspatát fenyegette meg. Úgy vélte, ezek a mondatok az állampárti időket idézik, és hátrányos megkülönböztetést jelentenek a település lakóinak. A polgármester hozzátette, „a helyzetet tovább súlyosbítja”, hogy Balázs József az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács tagja, államháztartásért felelős miniszteri képviselő is, vagyis ő valóban „egy szavazat a pályázatok elbírálásánál”.
Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője tegnap a távirati irodának úgy nyilatkozott: „Fejlesztési pénzek egy polgármester pártállásán nem múlhatnak, csak az ő személyes és az általa irányított testület felkészültségén, vezetői képességein”. Hozzátette, a kormány szemében nincsenek piros, narancsszínű vagy barna, csak piros-fehér-zöld települések. A Fidesznek nem a Jobbik vagy Juhász Oszkár, hanem a Gyöngyöspatán élők a szövetségesei – fogalmazott Lázár. Úgy vélte: a megbántottság, a felindultság vagy a csalódottság sokszor rossz mondatokat ad az ember szájába, és a jogos felháborodásból is születhetnek jogtalan mondatok. Ám a legnagyobb baj sosem az, ha rossz mondatok szaladnak ki az ember száján, hanem az, ha azokat utólag, tiszta fejjel sem teszi rendbe. „Mi azonban ezeket a mondatokat rendbe tesszük” – hangsúlyozta a frakcióvezető.
Balázs József napok óta nem veszi fel a telefonját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.