Győri táncbiennále lengyel hangsúllyal

Harmadik alkalommal rendeznek Győrben táncművészeti biennálét; a ma kezdődő fesztivál kapcsolódik az uniós elnökség záróeseményeihez és a Liszt Ferenc-emlékévhez is. A Győri Balett és a Győri Filharmonikus Zenekar a mustra előestéjén mutatta be a Magyar rapszódia című balettet.

Makrai Sonja
2011. 07. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Díszvendégként szerepel az idei programban a poznani Lengyel Táncszínház; a Győri Balett igazgatója szerint Magyarország így jelképesen, a tánc nyelvén keresztül is átadja az uniós elnökség stafétáját Lengyelországnak. Szerepel még a fellépők között a Magyar Nemzeti Balett, a Pécsi Balett, a Szegedi Kortárs Balett, a Magyar Állami Népi Együttes, a Kovács Gerzson Péter vezette TranzDanz, de meghívást kapott a marosvásárhelyi Maros Művészegyüttes is.
Kísérőprogramként többek között kiállítás nyílik a Győri Nemzeti Színházban Lőrinc György táncművész, az Állami Balett Intézet alapító igazgatója, az Operaház balettigazgatója tiszteletére és táncfilmnapokat tartanak a Rómer Házban. Levetítik Wim Wenders Pina Bauschról szóló háromdimenziós munkáját és a párizsi opera balett-társulatáról szóló, a napokban bemutatott dokumentumfilmet is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.