Gyorsított Kolompár-per

MTI
2011. 07. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Körözteti a Kecskeméti Városi Bíróság a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen folyó per egyik tanúját, mert a szabályszerű idézésre nem jelent meg a tegnapi tárgyaláson, és a rendőrség sem tudta őt elővezetni. Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró a tárgyaláson azt mondta: a körözés elrendelése után a tanú nyomozati szakban tett vallomását fel lehet használni a bizonyítási eljárásban. Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat korábbi elnöke és társai ellen 2009-ben indult büntetőper, majd újabb vádiratok benyújtása után az eljárásban három ügyet egyesítettek. A vád jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette, magánokirat-hamisítás vétsége, sikkasztás bűntette és a számvitel rendjének megsértése.
A tegnapi tárgyalási napon megbilincselve vezették a tárgyalóterembe Kolompár László másodrendű vádlottat, akinek őrizetbe vételét a büntetőper múlt szerdai tárgyalási napján rendelte el a bíróság, mert többször nem jelent meg a kitűzött tárgyaláson, ezzel akadályozta a bizonyítási eljárást. A tanácsvezető bíró hangsúlyozta, hogy az eljárás akadályozását szigorúan ítéli meg, mert nem szeretné elhúzni a pert. Mint hozzátette: a bizonyítási eljárás az utolsó szakaszába érkezett, ősszel szeretne elsőfokú ítéletet hirdetni a perben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.