Hallgatói buli a Nagyerdőn

R. Kiss Kornélia
2011. 07. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már tegnap óta fogadja a fesztiválozni vágyókat a debreceni Nagyerdő a Campus fesztiválon. A környezet ideális: bár vízparttal nem büszkélkedhet Debrecen, hőségriadóra úgysem kell számítani most. A fesztivál egyébként meghitt kis összejövetelként kezdte, Vekeri-tó Fesztivál néven, 2002-ben, és talán sikerült is megőriznie valamit ebből a meghittségből, legalábbis az eddigiek alapján nem vált egymás agyontaposására hivatott tömegfesztivállá, még ha a látogatószám meg is nőtt idővel. Ez rá is fér Debrecenre: kedves városom, de semmiképpen nem az őrült pörgés jut róla eszembe.
A mai programban az Irie Maffia és a Quimby mellett például Dresch Mihály kvartettjének koncertjét célozhatják meg a jazz kedvelői, és úgy tűnik, egyszersmind pécsi napot is tartanak ma, mert a 30Y és a Ska-Pécs is ugyanezen a napon lép fel a Nagyerdőn, ott lesz a környező országokban is népszerű magyar „ír kocsmarock-zenekar”, a Paddy and the Rats is, és a holnapi zárónap is tartogat néhány klasszikusnak számító koncertet és külföldi vendéget is, mint például az angliai illetőségű DJ, Chris Coco.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.