Hangfelvételek

2011. 07. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hangfelvételek is bizonyítékul szolgálhatnak egyes politikusokat is érintő eljárásokban – tudta meg lapunk. Információink szerint a felvételeket az ügyészség által kihallgatott egyik személy készítette a ruhája alá rejtett mikrofonnal, miközben részt vett politikusok és közéleti személyiségek tárgyalásain.
Úgy tudjuk, a bizonyítékoknak közük lehet Jakubinyi Róbert és Földesi-Szabó László nyugállományú rendőr ezredes őrizetbe vételéhez. Előbbi korábban Göncz Árpád köztársasági elnök által jóváhagyott kegyelemmel szabadult a börtönből, ahová csalás miatt került. A kegyelmi kérvényéhez éppen Földesi írt ajánlást, amelyben műveleti szempontokra hivatkozott. Később Jakubinyi fia lett az alapítója annak az Egymásért Egy-Másért Alapítványnak, amelyet a Gyurcsány Ferenc rokonságával jó kapcsolatokat ápoló Nagy Lajosnak, az NBH első főigazgatójának ötletére hoztak létre. Az alapítvány elnöke pedig Földesi-Szabó László lett, miközben a kuratóriumban több volt NBH-s tiszt vállalt tisztséget. A szervezet tevékenysége miatt Földesit hét év szabadságvesztésre ítélte a bíróság 1,2 milliárd forint értékben elkövetett csempészés és adócsalás vádjával. A nyugállományú ezredes azonban megszökött az ítélethirdetésről. Akkoriban Földesi ügyvédje azt hangsúlyozta: ügyfelét megkereste egy állami szervhez tartozó alkalmazott, aki javasolta neki, hogy kérje a bíróságot, indítványozza a titoktartási kötelezettsége alóli felmentését.
A sajtó Földesi szökése után arról cikkezett, a rendőrtiszt olyan titkok tudója, amelyek politikusokat és neves közéleti személyiségeket is érintenek. Több olyan cég állt ugyanis kapcsolatban az általa vezetett alapítvánnyal, amelyek mögött köztisztviselők, állami alkalmazottak vagy azok hozzátartozói álltak. Emlékezetes, az Egymásért alapítvány támogatta például a most kémkedéssel meggyanúsított Szilvásy György egykori titokminiszter egyik testvére által vezetett kórházat, és fizetést adott másik fivére extrém kutatásaira is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.