Háromból egyszer egy

Munkatársunktól
2011. 07. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap mindhárom magyar csapat hazai pályán kezdte meg a labdarúgó Európa-liga második selejtező fordulójának első felvonását, és hárman összesítésben egygólos előnyt szereztek. Ez az „egyes” azonban még nem feltétlenül jelent elégtelent, a jövő csütörtöki visszavágókon lehet javítani. Kellene is.
A Ferencváros az Albert-stadionban tikkasztó melegben fogadta az Aalesund együttesét, a norvégok el is rebegték, hogy otthonról nyolcfokos hőmérsékletben indultak el. Az első félidő közepén a román játékvezető aztán olyasmit ítélt, amit Skandináviában valószínűleg még senki soha: a hőség miatt frissítési szünetet rendelt el. Ez jót is tett a vendégeknek, hiszen a 27. percben egy bal oldali beadás bántóan tisztán találta középen Okoronkwót, és ő közelről, fejjel megszerezte a vezetést (0-1). Ám ettől mintha a Fradi kapott volna új erőre: Oláh Lóránt a 37. percben remek ütemű kiugratással lépett ki, és ahogyan gólvágóhoz illik, tökéletes, üzemszerű mozdulattal küldte a bal felső sarokba a labdát (1-1). Amint a hazaiak egy-egy váratlan húzással rukkoltak elő, az Aalesund legfeljebb nyomozta a labdát, de újabb helyzetet a szünetig nem sikerült gólra váltani, pedig Józsi Oláh után Andrezinhónak is pazar passzt adott, ő azonban fölé lőtt. Az 1-1-es félidőt követően a Ferencváros és a trópusokat idéző klíma együttesen saját kapuja elé préselte a riválist, és e nyomasztó mezőnyfölény még egy gólt eredményezett. Abdi az 55. percben a balösszekötő helyéről telibe trafálta a felső lécet, és ettől úgy megjött a kedve, hogy a következő akcióból szinte ugyanonnan már betalált.
A 2-1 sovány előny, de előny, és a tegnap látottak alapján az FTC ezt az Aalesundot nyolctól harmincnyolcig bármilyen hőmérsékleten bárhol legyűrheti. Prukner László mester azért ennél valamivel óvatosabban értékelt: „Nem lehetek teljes mértékig elégedett, de megmutattuk, hogy egyenrangú ellenfelei vagyunk a norvég csapatnak, és ezt idegenben is szeretnénk bizonyítani. Ahhoz, hogy az Aalesund továbbjuthasson, mindenképpen győznie kell, és ez szerintem több tekintetben is hatással lesz majd a visszavágó képére.”
A magyarok másik norvég vetélytársa, a Tromsö viszont nincs győzelmi kényszerben, mert tegnap 1-1-et ért el a Paks vendégeként Székesfehérváron. A skandinávok Andersen révén szereztek vezetést a 26. percben, majd Vayer a második félidő elején egyenlített.
A Kecskemétnek is be kellett érnie 1-1-gyel a kazah Aktobe ellen. A Bács megyeiek a 23. percben Radanovic fejesével kerültek előnybe, ám Mane az 59. percben egalizált, és maradt is az 1-1. Ami nem igazán biztató az amúgy is kalandosnak ígérkező visszavágóra nézve.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.