Határozott hitves

Pósa Tibor
2011. 07. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kell-e mindenáron összehasonlítani Charlene Wittstockot Grace Kellyvel? Nem, de úgyis ezt teszik. Aki vele akar vetekedni, annak tudnia kell, hogy Grace hercegnő az etalon, hozzá aligha érhet fel bárki. Charlene, aki csak nagy ritkán ad interjút, egy lapnak elmondta, hogy ő is érzi ennek az összehasonlításnak a súlyát, nem tud ellene védekezni, kénytelen eltűrni. „Szőke ő is, vállig érő hajat visel, kék szemű, de mosolya nem annyira megnyerő, mint elődjének volt. Talán, ha kontyban hordaná a frizuráját” – mondták róla a helyiek.
A zimbabwei születésű nő szüleivel 12 éves korában átköltözött Dél-Afrikába. Apja menedzser, míg édesanyja úszóedző. „Egyszerű, tisztességes emberek a szüleim” – így jellemezte családját Charlene. Valószínűleg nem ők állják annak a Durban melletti szállodának az árát – egy éjszaka 7500 dollár –, ahol az ifjú pár majd Dél-Afrikában mézesheteit tölti. A kádból lehet nézni az Indiai-óceánt.
Akik beszéltek vele, modorát kicsit nyersnek tartják: ami a szívén, az a száján, ezt nem tartják illendőnek a sokat köntörfalazó monacóiak. Viszont határozott, akár Alberttal is szembeszáll, ha igazát véli. A korábban protestáns ara még arra is hajlandó volt, hogy felvegye a katolikus hitet, mivel az a városállam vallása. A nagyobb baj az, hogy bár évek óta él Monacóban, mégsem sikerült tökéletesen elsajátítania a francia nyelvet, de igyekszik. Amivel viszont nincs gond, az a gyermekszeretete. Ez megnyugtatja a monacóiakat, hiszen ők mielőbb trónörököst szeretnének látni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.