Háttal a palánknak

2011. 07. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elbukott az első vizsgán az Iványi Dalma vezetésével újjáalakuló pécsi női kosárlabdacsapat. A hazai szövetség pénteki közleményben tudatta, a Pécs nem indulhat az Euroliga 2011– 2012-es idényében. Az adósságtól fuldokló baranyai klub a meghosszabbított határidőre sem tudta benyújtani a szükséges papírokat, amelyekkel azt kellett volna igazolnia, nincs köztartozása.
Persze arról, ami van, nehéz azt bizonygatni, hogy nincs. A Pécsnek éveken át sikerült, az idén nem. A hír nem derült égből villámcsapásként érkezett, Sterbenz Tamás, a szövetség főtitkára lapunknak már három hete beszélt a fenyegető helyzetről. Másfelől három hét, avagy inkább egy hónap, amióta a csapatkapitány a szurkolók megelégedésére átvette az együttes gazdasági irányítását, elvileg elegendő a helyzet tisztázására. Ezek szerint mégsem. Hogy miért nem, azt több médiumhoz hasonlóan mi sem tudjuk, mert Iványi a cégvezetéshez hasonlóan a kommunikációt is csak most tanulja – miközben labdával a kezében világklasszis.
Nehéz hasonlatot találni arra, a pályán mekkora bravúrral lenne egyenértékű a klub megmentése. Mondjuk a palánknak háttal, félpályáról a gyűrűbe találni. Iványi vállalkozott rá, ám a labda lecsorgott. Marad a lepattanó, az NB I-be július 15-ig lehet nevezni.
Arccal a szurkolók felé, de továbbra is háttal a palánknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.