Hazamehetett Tasnádi

Munkatársunktól
2011. 07. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszüntette tegnap Tasnádi Péter előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB), a testület lakhelyelhagyási tilalommá mérsékelte a vállalkozó elleni kényszerintézkedést. Tasnádit és két társát önbíráskodással vádolja az ügyészség, a büntetőper tanúk meghallgatásával folytatódott tegnap a bíróságon. A társaságra tavaly, egy budapesti vendéglőben csaptak le a kommandósok, amikor a hatóság verziója szerint Tasnádiék megfenyegettek egy férfit, és elvették tőle több millió forintját. A vállalkozó következetesen ragaszkodik a nyomozáskor tett vallomásához, amely szerint nem rabolt ki és nem fenyegetett meg senkit, hanem saját, korábban kölcsönadott pénzét próbálta meg visszaszerezni. Csavar az ügyben, hogy az állítólag megfenyegetett férfi nemrég öngyilkos lett, a rendőrségi vizsgálatban viszont korábban elismerte, hogy valóban nagyobb összeget kapott Tasnáditól, és a visszajáró pénzt önként adta át az elsőrendű vádlottnak annak elfogása előtt. A PKKB-n tegnap tanúként tett vallomást az eset másik két sértettje is, egyikük egy hazánkban élő arab pénzváltó. A nyilatkozók számos részletre nem emlékeztek már a történtekből, ugyanakkor jelentősen módosították a nyomozáskor tett vallomásukat, és már nem érezték annyira fenyegetőnek Tasnádiéknak a vendéglőben tanúsított viselkedését.
Tasnádi Péter és védője májusban már indítványozta a vádlott elleni kényszerintézkedés mérséklését, a bíróság akkor azt a választ adta erre, hogy a döntéssel meg kell várni az ügyek összes tanújának meghallgatását. A vállalkozót nemrég – nem jogerősen – hét év szabadságvesztéssel és pénzbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla az ellene indított maffiaperben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.