Hétfőig tart a Balaton Sound

Makrai Sonja
2011. 07. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyértelművé vált, hogy a VOLT mellett az utóbbi évek legsikeresebb fesztiválötlete a Balaton Sound. A szintén a Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert nevével fémjelzett szervezőcsapat jól ráérzett arra, hogy mi hiányzik legjobban a túlcsorduló fesztiválpalettáról. Az elektronikus zenei fellépőkre összpontosító dzsembori annak ellenére, hogy az elmúlt öt év alatt az egyik legnépszerűbb nyári programmá nőtte ki magát, még mindig tartja a prémium kategóriás színvonalat. Egyetlen hétvége alatt a műfaj legnagyobbjai fordulnak meg ilyenkor a Balaton déli parti városában.
Snoop Dogg ugyan már elhagyta a magyar tenger partját, de az ütős nyitónap után a ma este is kecsegtető: ott lesz Mika, azaz Michael Holbrook Penniman popzenei mester, aztán a bristoli trip-hop sztárja, a Protishead, akik 1994-es indulásuk óta keményen ott vannak a könnyűzenei köztudatban. Az éjszaka pedig Mark Knight maratoni dj-szettjével érheti a zamárdiba érkezőket.
A továbbiakban is csak a legjobbak közül válogathatnak az össznépi katarzisra vágyakozók: ott lesz a Parov Stelar Band, a brit Underworld, az amerikai Thievery Corporation, és persze nem hiányozhat a holland trance kultúra legismertebb dj-je, Armin Van Buuren sem a tornasorból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.