Hídrekordert avattak

2011. 07. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kelet-Kínában tegnap felavatták a világ leghosszabb, víz fölött átívelő hídját, a Csingtaó-Hajvant. A 42,5 kilométer hosszú és 35 méter széles szerkezetet öt éven keresztül, csaknem hatmilliárd euróért építették. A Csiaocsou-öblön halad át, Csingtaó települést Huangtao-szigettel köti össze. Építéséhez 450 ezer tonna acélt (65 Eiffel-toronyhoz elegendő mennyiséget) és 2,3 millió köbméter cementet használtak fel – közölte a The Telegraph. A Csingtaó-Hajvant 5200, az óceán fenekéhez rögzített pillér tartja, az autósok hat sávban közlekedhetnek rajta, és úgy tervezték, hogy egy 8-as erősségű földrengést is kibírjon. A környezetvédők ellenezték a híd felépítését, mondván, tönkreteheti a tenger ökoszisztémáját és veszélyezteti a ritka fehér kínai delfint. (G. J. J.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.