Hódít a víz-, zene-, virágfesztivál

MN
2011. 07. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tatára, az Öreg-tó partjára a 18. Víz-, zene-, virágfesztivál csábítja az érdeklődőket. A pénteken kezdődő, egész hétvégére meghirdetett rendezvény egyik különlegessége, hogy a nevében is szereplő három fogalom a programban elkülönülten, ugyanakkor szerves egészt képezve jelenik meg. A víz a produkciók állandó helyszínére, a tatai Öreg-tóra utal, amely hagyományos terepe a vitorlásversenyeknek, a hidroplán-, jetski-, regatta- és motorcsónak-bemutatóknak, és ahol a mostani rendezvényen e járművek mellett megjelenik egy reneszánsz naszád is. A rendezvényt esti lampionos vízi karnevál is megkoronázza, a víztükör fölött pedig tűzijátékban gyönyörködhetnek majd az idelátogatók.
A fesztivál nevében szereplő zene szó a rendezvény lelkét adó zenei programokra utal. Ezek helyszíne a várudvar, a kastélytér és a borfalnak helyt adó hatalmas zöld terület lesz – és mivel a programokat a szervezők a legkülönfélébb zenei irányzatokból válogatták össze, garantált, hogy minden látogató megtalálhatja a kedvére való muzsikát.
És végül, de nem utolsósorban a virág szó felbukkanásának oka: e kifejezés a fesztivál virág nevű programjára utal, amely hazánkban egyedülálló módon a virágkötészetet mint művészetet állítja a középpontba. A virágkötők munkáit három helyszínen – a várban, a várhoz tartozó török kori átjáróban és az Esterházy-kastélyban – lehet majd megtekinteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.