Homokvihar Phoenixben

MN
2011. 07. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas homokvihar vonult át az Egyesült Államok Arizona szövetségi államán, a fővároson, Phoenixen és környékén, helyi idő szerint hétfőn este. Hollywoodi filmekbe illő jelenet volt: a vihar 900 méter magas fallal és óránkénti 40–48 km-es sebességű széllel haladt át a térségen. Nem lehetett látni a napot, de mást se nagyon, így az autósok kocsijukban voltak kénytelenek vesztegelni. A gyalogosok zsebkendőn vagy szájuk elé szorított ruhájukon keresztül vettek levegőt, amíg fedett helyre jutottak. A repülőtéri forgalom megállt. Alig egy hónapja hasonló homokvihar vonult át a Nap völgyeként is emlegetett Phoenixen. Hasonló jelenségekre őszig kell számítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.