Horgas Pétert támogatja a szakmai zsűri

Munkatársunktól
2011. 07. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horgas Péter díszlet- és látványtervező pályázatát találta a legjobbnak a József Attila Színház igazgatói posztjára beérkező pályázatokat értékelő szakmai grémium: Meczner János rendező-igazgató, Radnai Annamária dramaturg, Bagó Bertalan rendező, Őze Áron színész-igazgató, egy tag a minisztérium és ketten az önkormányzat részéről. A teátrum igazgatói posztjára Horgas Péter mellett Koltay Gábor és Darvasi Ilona, Nemcsák Károly is pályázott.
Horgas pályázatában – amit a Szinhaz.hu weboldalon nyilvánossá is tett – rávilágított arra, hogy a legégetőbb feladatnak a színházépület átalakítását tartja. Ennek költségére szerinte ötmilliárd forintra lenne szükség, az összeg előteremtéséhez alternatív forrásokban gondolkodik. A tervezhető működés érdekében Horgas úgy véli, huszonnégy órás nyitva tartással kell a színháznak üzemelnie. A színházi szakember, akit múlt héten Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes és Atkári János, Tarlós István főpolgármester pénzügyi tanácsadója személyes beszélgetésre invitált, Vámosi Pétert szeretné gazdasági vezetőnek, s Holub Katalin lenne a sajtómegjelenésekért felelős munkatárs.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.