Húsz fiatal patikus kap ösztöndíjat

2011. 07. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húsz gyógyszerész támogatására nyílik lehetőség a rezidensek számára kidolgozott ösztöndíjprogramban – közölte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter tegnap a Debreceni Egyetem a TEVA Gyógyszergyárba kihelyezett ipari gyógyszergyártó tanszéke őszi megnyitásáról szóló megállapodás aláírását követően. A havi százezer forintért cserébe ötéves magyarországi munkavállalást előíró program kapcsán a miniszter elmondta, nagyobb létszám támogatását a büdzsé nem teszi lehetővé. Réthelyi Miklós arra is utalt, hogy a pályakezdő orvosok és gyógyszerészek helyzete súlyos, és a tárcának el kellett dönteni, megteszi-e az első lépést, vagy nem tesz semmit.
A Semmelweis-terv megvalósítása, illetve a betegutak tervezett átalakítása kapcsán Réthelyi Miklós úgy fogalmazott, az önkormányzatok helyzetében a közeljövőben sok változás várható, ez befolyásolja a fenntartói szerepeket is. – Az egészségügy átalakítása kapcsán az egyeztetések folyamatosak – hangsúlyozta a miniszter.

Húsz fiatal
patikus kap
ösztöndíjat

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.